Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Project in de kijker: Aluvision te Deinze

28.01.2016

Aluvision nam in 2015 een nieuw bedrijfsgebouw in gebruik. Het bedrijf uit Deinze is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aluminiumsystemen voor de standbouw- en eventsector. Dankzij het internationale succes werd de onderneming recent nog bekroont met de 'Gouden Leeuw van de Export'. Om deze sterke groei te kunnen handhaven werd beslist om uit te breiden met een nieuwe showroom, kantoorruimte en magazijn.

Voor de bouwheer was het van belang dat de nieuwbouw alle uitstraling heeft waar Aluvision voor staat: kwaliteit, robuustheid en esthetiek. Zaakvoerders Dirk Deleu en Ann Vancoillie gaven Valcke Prefab Beton het vertrouwen voor deze realisatie omdat het productieproces en de esthetiek van de gevelpanelen met een hoogstaande expertise beheerst wordt. Daarbij weerspiegelen de contrastrijke witte en zwarte uitgewassen betonpanelen de strakke huisstijl van Aluvision.

Het project had volgende indeling:

Magazijn: 2 opslagruimtes van 6.500m²

Gelijkvloers: Showroom voor de presentatie van de aluminiumsystemen

1ste verdiep: Kantoor met verbinding naar het oude gebouw

Bovenste verdiep: Evenementzaal met dakterras en een prachtige panorama over de Leie

De nabijheid van een rivier zorgde voor een drassige ondergrond en vormde een uitdaging voor de stabiliteit van de nieuwbouw. Om dit probleem te verhelpen werd er geopteerd om grondverdringende schroefpalen diep in de grond te boren waardoor er kon gebouwd worden op stevige fundamenten.

IMG_6269PB280025(2)

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera