Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Industriebouw

Valcke Prefab Beton is gespecialiseerd in de bouw van productiehallen, logistieke gebouwen, bedrijvencentra, winkelruimtes, kantoren en toonzalen.

In samenspraak met de klant, architect en onze diensten wordt gestreefd naar het perfecte bouwsysteem: functioneel, onderhoudsvriendelijk, brandveilig, economisch en tot in de puntjes netjes afgewerkt. Kortom, een gebouw dat gezien mag worden!

Veelgestelde vragen

 • Hoe speelt Valcke Prefab Beton in op de steeds strengere isolatienormen?

  EPB is de regelgeving op vlak van Energieprestatie & binnenklimaat (isolatie, verwarming, ventilatie, ...).

  Ons productiesysteem wordt continu aangepast om te voldoen aan de geldende normen. Daarbij wordt gekozen om kwalitatieve isolatiematerialen vakkundig te integreren in onze sandwich betonpanelen.

 • Mijn nieuwbouwproject heeft strenge eisen op vlak van brandveiligheid, hoe kan Valcke Prefab Beton hierbij helpen?

  Onze prefab elementen halen met een dekking van nauwelijks 3 cm al de standaard brandweerstand van 1 uur (Rf1 of R60).

  In functie van de brandklasse van uw industriegebouw en de oppervlakte van de verschillende compartimenten voorzien wij volgende brandveilige ingrepen:

  • compartimentswanden,
  • RWA-installaties (Rook- en Warmteafvoer),
  • Een hogere brandweerstand van de structurele elementen (Rf 2 uur)
  • Sprinklers
 • Kan Valcke Prefab Beton ook toeleveren?

  Absoluut! Alle prefab elementen gaande van wandpanelen, gewelven, kolommen, spanbetonliggers, funderingen, trappen, liftkokers en TT-dakelementen worden hier geproduceerd en zijn beschikbaar op de markt.

 • Doet Valcke Prefab Beton totaalprojecten?

  Wij zijn als betonspecialist en ervaren aannemer de partner bij uitstek voor het afleveren van een casco gebouw (water -en winddicht).

  Daaronder verstaan we:

  • grond- en rioleringswerken,
  • ruwbouwwerken,
  • dakwerken,
  • vloeren,
  • poorten,
  • schrijnwerk,

  Ongedeelde verantwoordelijkheid voor de stabiliteit van uw gebouw!

 • Wat zijn de voordelen van beton?

  Duurzaam: Beton doorstaat probleemloos de tand des tijds en biedt een hoge terugverkoopwaarde.

  Onderhoudsvriendelijk: Beton vergt weinig tot geen onderhoud en resulteert in een lage onderhoudskost.

  Brandwerend: Beton biedt op een economische wijze de vereiste brandweerstand. De uitstekende eigenschappen van beton bij brand worden naar waarde geschat door de verzekeraars waardoor uw gebouw geniet van de voordeligste verzekeringspremies. Daarenboven zijn betonconstructies na een brand van beperkte omvang relatief eenvoudig te herstellen.

  Geluiddempend: De massa van beton biedt geluidstraagheid en heeft dus uitstekende geluiddempende eigenschappen. Verder resulteren de geluidsabsorberende eigenschappen in een goede akoestiek. Beton is dus uitermate geschikt voor fuifzalen, culturele centra en het inperken van de lawaaihinder bij bedrijven, zowel intern als naar de buitenomgeving toe.

  Thermische inertie: De massa van een betonelement biedt thermische traagheid aan de gebruiker met als gevolg: lagere energiekosten voor verwarming en koeling.

  Milieuvriendelijk: Beton bestaat uit quasi onuitputtelijke minerale grondstoffen en is dan ook 100% recycleerbaar. Betonpuin wordt gebruikt voor meerdere toepassingen en heeft dus nog een restwaarde.

 • Wat zijn de voordelen van prefabricatie?

  Verkorte bouwtijd: Alle elementen worden voorgefabriceerd waardoor er al tijd bespaard wordt voor de start van de werken. Daarenboven zijn prefab elementen makkelijk en snel te monteren. Ook de verminderde impact van weerverlet speelt op de uitvoeringstermijn een positieve rol.

  Kwaliteit: Gegarandeerd door productie onder strenge kwaliteitsbewaking en geconditioneerde omstandigheden.

  Flexibiliteit: Grote vrijheid in keuze van vormen en afwerkingen. Bij latere aanpassingen zijn uitbreidingen van bouwwerken perfect mogelijk.

  Architectonische mogelijkheden: Ontelbare mogelijkheden op vlak van uitzicht waarbij een keuze gemaakt kan worden tussen wandpanelen in uitgewassen beton of gladde beton.

  Standaardisatie: Ondanks de flexibiliteit van prefab beton, wordt het productieproces toch gekenmerkt door standaardisatie wat resulteert in economisch interessante prijzen voor uw nieuwbouw.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera