Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

4000 zonnepanelen geïnstalleerd

15.02.2023

In het kader van onze duurzaamheidsstrategie werden de daken op onze productiehallen uitgerust met 4000 zonnepanelen om heel de site te voorzien van groene stroom. 

Voor de installatie in Vlamertinge waren de bouw nodig van een nieuwe hoogspanningscabine en de aanleg van nieuwe bekabelingen in samenwerking met Fluvius ( Rodenbachstraat).

Wie (snel)laadt bij Valcke, doet dit dus 100% groen!

Duurzamere bedrijfsvoering

De grootste uitdaging voor Valcke Prefab Beton als bouwbedrijf in de komende jaren is het duurzamer maken van alle afdelingen. Van productie tot uitvoering worden er inspanningen gedaan om energieverbruik in te perken en groener te maken.

  • In 2022 werden alle lampen al vervangen door ledverlichting.
  • Waterverbruik werd enkele jaren geleden al aan banden gelegd door een waterreservoir te bouwen van 7 miljoen liter dat alle regenwater en afvalwater van de site opvangt en filtert waardoor het bedrijf geen impact heeft op de waterlopen of grondwaterstanden in de omgeving.
  • Het groendak van het hoofdkantoor zorgt voor koeling in de zomer waardoor het gebouw op temperatuur blijft zonder airconditioning.
  • Betonafval wordt gerecycleerd op de site. Met het betonpuin wordt gerecycleerd granulaat gemaakt voor de productie van allerlei soorten stortbeton.
  • Ten slotte kan bij de productie van beton en stortbeton gekozen worden voor CO2-vriendelijkere cementvervangers en gerecycleerd granulaat.

Duurzaam over de grenzen heen

Ook de splinternieuwe site van zusterbedrijf Traconord in Steenvoorde (Frankrijk) over de grens wordt binnenkort voorzien van zonnepanelen. Het splinternieuw gebouw werd bovendien ook extra uitgerust met isolatie van 140mm, wat boven de norm is. Een leuk extraatje is de natuurlijk aangelegde bloemweide rondom het gebouw. Met een warmtepomp en de opvang van regenwater voor hergebruik is de site optimaal uitgerust om te voldoen aan de ambitieuze doelstellingen die de groep voor ogen heeft.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera