Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Historiek

 CHARLES_VALCKE

1930 - Charles Valcke richt het bedrijf op

In 1930 richt Charles Valcke op 24-jarige leeftijd een werkplaats op voor de vervaardiging van kleine betonproducten zoals tegels, buizen, citernes, palen,...

Geleidelijk kwam er vraag vanuit de landbouw voor betonnen prefabloodsen. Charles Valcke reageerde hier meteen op en startte als een van de pioniers in de prefab bouw in België. Het getuigde van durf om destijds de eerste industrie in deze regio te willen oprichten.

 PICANOL8

1945 - Naoorlogse industriële groei

Met de schaarste in de tweede Wereldoorlog werd bij elke verkoop van een loods overeengekomen dat de landbouwer een deel van de factuur diende te betalen in broden om de werknemers van eten te voorzien.

Vanaf de jaren '50 kwam de eerste industrie op gang. Valcke werkte vanaf dan regionaal voor zowel de landbouw als de KMO's. Het startschot van een geleidelijke uitbreiding van de activiteiten in de industriebouw.

Foto: Eerste bedrijfshallen Picanol

 GROEPSFOTO60

1959 - Meer dan 100 werknemers

Het bedrijf kende een schitterende groei met als gevolg dat in 1959 de 100e werknemer in dienst trad. De zestiger jaren zijn gekenmerkt door een uitbreiding van de markten over heel België en Noord-Frankrijk.

 IMG_5771

1960 - Oprichting Traconord in Frankrijk

Charles Valcke verbleef in de eerste wereldoorlog bij een Zwitserse gastgezin waar hij zijn Frans leerde. Later kwam dit goed van pas want in 1960 werd Traconord gesticht, een uitvalsbasis in Noord-Frankrijk om beter de Franse markt te bestrijken.

 2e 3e generatie(landscape)

1971 - Volgende generaties aan het stuur

Na het overlijden van Charles Valcke in 1971 werd het bedrijf verder bestuurd door zoon Roger Valcke en Directeur ir. Jacques Werquin. In 1980 komt kleinzoon Carlos Valcke de ploeg versterken. Samen veroveren ze de Nederlandse en Luxemburgse markt. Het bedrijf wordt verder uitgebouwd en steeds maar meer gemoderniseerd.

 header-golfkarton-soenen-home

1997 - Grootste realisatie: 90.000m²

De jaren '90 gingen gepaard met grote investeringen: Een nieuwe panelenfabriek met automatisch carrousselsysteem, een nieuwe mega-betoncentrale en een totale vernieuwing van het hijskranenpark. Dit versterkte de performantie van het bedrijf en resulteerde in de grootste realisatie tot dan toe.

Foto: Bedrijfshallen Golfkarton Soenen te Hooglede

 PA041830

2003 - Inhuldiging Charles Valckeplein

Ter ere van de stichter van één van de grootste werkgevers in de regio, schonk het Ieperse stadsbestuur in 2003 het nieuwe plein voor het cultureel centrum de naam Charles Valckeplein. Op de officiële inwijding waren niet enkel alle werknemers van het bedrijf uitgenodigd, maar ook alle vroegere en gepensioneerde werknemers. Daarbij werd ook een monument onthuld, gemaakt in de eigen productiehallen. Zo blijft Charles Valcke in eigen dorp verankerd, gebetonneerd zeg maar.

Foto: 4 generaties samen

 Bedrijventerrein Valcke Prefab Beton met zoom

2011 - Nieuw Kantoorgebouw

In 2011 nam Valcke Prefab Beton zijn intrek in nieuwe burelen. Het gebouw is een levensgroot visitekaartje, een toonzaal naar de buitenwereld. Maar daarnaast is het de perfecte werkplek geworden. Een stimulans voor de goede werking binnen het bedrijf. Het is de draaischijf, de motor, het centrale hart van het bedrijf. Het gebouw werd volledig opgetrokken in prefab beton en is een uniek staaltje van de bouwmogelijkheden die door Valcke Prefab Beton zelf gerealiseerd werden.

In de loop der decennia is Valcke Prefab Beton, gesterkt in haar geschiedenis, uitgegroeid tot een modern en professioneel bouwbedrijf met een sterke reputatie.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera