Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

8000 euro steun aan lokale handel via cadeaubon werknemers

05.06.2020

Valcke Prefab Beton wil de lokale handelaars een hart onder de riem steken. Iedere werknemer krijgt daarom een cadeaubon van €20 die ze in Groot-Ieper kunnen spenderen. “Een mooi initiatief dat onze handelaars een welgekomen duwtje in de rug kan geven”, aldus Diego Desmadryl, Schepen van Economie bij Stad Ieper met wie het familiebedrijf hiervoor samenwerkt.

Met de nieuwe versoepelingen gaan binnenkort de deuren van de meeste handelaars opnieuw open. Mensen kunnen een bezoek aan de winkels terug combineren met een terrasje, een ijsje, eens lekker tafelen, enzovoort. Het geschikte moment dus voor Valcke Prefab Beton om hun initiatief aan de buitenwereld bekend te maken.

Managing Director Charles Valcke: “Begin april waren we op zoek naar een manier hoe we het best ons steentje konden bijdragen in deze moeilijke tijden. Vanwege onze sterke lokale verankering wilden we vooral een steunmaatregel lanceren dat een lokale impact teweegbrengt.”

Het bedrijf dacht daarom eerst om hun medewerkers de “Ieperse Kadobon” te schenken. Die is echter bij amper 60 handelaars geldig. “En we wilden geen handelaars uitsluiten”, vertelt Charles verder. “Toen lazen we dat Stad Ieper binnenkort een cadeaubon lanceert dat bij quasi alle zelfstandige handelszaken geldig is. De ideale oplossing dus. We contacteerden hen en vanaf dan ging alles in een stroomversnelling”.

Geldig vanaf september
De cadeaubon, die Stad Ieper ook aan de bevolking uitdeelt, zal vanaf 1 september 6 weken lang geldig zijn. Dat biedt meerdere voordelen. Schepen Diego Desmadryl legt uit: “Tijdens de zomermaanden zullen onze handelaars al veel volk over de vloer krijgen. Zeker nu heel wat gezinnen dit jaar kiezen voor vakantie in eigen land en er is natuurlijk de soldenperiode. Voor ons en voor Valcke is het vooral van belang dat we de handel kunnen stimuleren wanneer mensen traditioneel iets minder consumeren. Vandaar ook de korte periode waarin de bon geldig is.” In het geval dat de regering enkele versoepelingen terug moet schroeven, wordt die periode natuurlijk uitgesteld."

Meer dan €20
Verder is het voor het familiebedrijf belangrijk dat ze zowel hun medewerkers kunnen steunen alsook de lokale handelaars, zij het op een indirecte manier. “Bovendien hopen we via deze steunmaatregel onze medewerkers te inspireren om bij lokale handelaars iets meer te consumeren dan de cadeaubon van €20”, aldus gedelegeerd bestuurder Carlos Valcke.

Charles Valcke besluit: “De ene z’n uitgave is de andere z’n inkomen. Met dit hefboomeffect hopen we de Corona-schade aan de economie, waarvan we allen afhankelijk zijn, te beperken.”

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera