Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Distributiecentrum DSV op LAR-Zuid in Menen

31.10.2018

De Deense reus DSV Logistics zet een nieuw gebouw op de Meense industriezone LAR-Zuid. DSV is een Europese topspeler in de logistieke sector en beschikt over meerdere vestigingen in België. Begin oktober is de eerste steen gelegd van het nieuwe distributiecentrum die maar liefst 6.000m² meet. Hierdoor zullen er meer dan 50 jobs ontstaan.

Het project rekent op de vakkennis van Valcke Prefab Beton in het bouwen van het cross-dock. Dit is een magazijn waarbij ontvangen goederen niet worden opgeslagen, maar direct worden verdeeld onder de afnemers. Naast het distributiecentrum bouwt het bouwbedrijf ook het kantoorgebouw. Door de schaalgrootte kan Valcke Prefab Beton zich moeiteloos schikken naar de just-in-time-methode die projectontwikkelaar Global Estate Group wil hanteren. Dit geldt voor zowel de productie van prefabbetonelementen, montage en bijkomende aannemingswerken.

Uitzonderlijk zijn hier twee verschillende architecten aangesteld; Koen Deleu voor het ontwerp en Carl Vanacker voor de opvolging van de uitvoering.

Een korte reportage van WTV.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera