Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Nieuwe recyclage-unit recupereert afvalwater

31.08.2016

Valcke Prefab Beton is steeds een familiebedrijf geweest met een sterke verankering in eigen streek. De firma engageert zich ertoe om haar activiteiten op een duurzame manier uit te voeren met respect voor omgeving en milieu. Het nullozerstatuut, waarbij geen bedrijfsafvalwater geloosd wordt, is hier een bewijs van. Maar Valcke Prefab Beton wil nog verder gaan dan wat de milieuwetgevingen voorschrijven door haar waterhuishouding in goede banen te leiden.

Recent werd er dan ook 400.000 EUR geïnvesteerd in een nieuwe recyclage-unit waarbij afvalwater integraal wordt gerecycleerd. De semi-geautomatiseerde installatie heeft een maximale verwerkingscapaciteit van 50.000 liter per uur en werd dit jaar in gebruik genomen. Het recyclageproces werkt op volgende manier: 

  • 1e fase: Grof materiaal als zand en grind worden afgescheiden en kunnen hergebruikt worden als grondstof voor het maken van beton.
  • 2e fase: Dankzij een biologisch afbreekbaar vlokkingsmiddel bezinken de in het water opgeloste cementdeeltjes. Deze gaan vervolgens door een pers waardoor cementkoeken ontstaan die dan hergebruikt kunnen worden als betonpuin.
  • 3e fase: Tenslotte wordt het propere water Ph-neutraal gemaakt door het toevoegen van CO2 waardoor deze voor 100% weer ingeschakeld kan worden in het productieproces.

Afscheiding betonslib

Daarbovenop zijn er toekomstplannen voor de bouw van een nieuw modern bufferbekken voor de opsplitsing van regenwater, afvalwater en gerecycleerd water. Valcke Prefab Beton legt hiermee de lat bijzonder hoog.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera