Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ok
Contacteer Ons +32 57 20 25 01
Menu

Nieuwe Sennebogen kraan op Matexpo 2023

06.09.2023

Matexpo 2023

De recentste aankoop van zusterbedrijf Traconord was meteen na levering te zien op de stand van Van Haut tijdens Matexpo '23. We danken iedereen voor de warme reacties!

Specificaties

Het gaat over een telescopische hijskraan op rupsen met een maximaal hijsvermogen van 100T van het merk Sennebogen, type 6103E. Ze zal ingezet worden op onze grotere werven en dient ter uitbreiding van het bestaande kranenpark.

Het operationele eigen gewicht bedraagt 107 Ton en ze heeft een telescopische giek met een maximale lengte van 46,8 m. Er werd gekozen voor de telescoopkraan vanwege de flexibiliteit: de snelheid bij zowel demontage als  montage van de kraan bij het verhuizen naar een andere werf is optimaal. Ook werken met beperkte hoogte is mogelijk zoals bijvoorbeeld in een situatie waarbij er bovengrondse hoogspanningslijnen in het montagegebied zijn.

Investeringen bij Valcke

Deze kraan is de tweede uitbreiding op één jaar tijd na de Liebherr. Naast deze uitbreidingen van het materiaalpark is ook de site toe aan een herstructurering en ook in 2024 staan er heel wat opfrissingswerken op de planning.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera